Szabályok / Regulations

– ENGLISH BELOW –

Sok pozitív visszajelzést kaptunk már tőletek a kommunikációval és a hozzátok való partneri viszonyunkkal kapcsolatban. Mindenképpen szeretnénk, ha ez így is maradna, azonban néhány egyszerűen betartható szabályt kellett hoznunk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, mit is várunk el a mindennapi munkavégzés során.

Egyre nagyobbak vagyunk, rohamos mértékben nő a rendelések száma és folyamatosan érkeznek az új futárok is. Sajnos a rendelések számával párhuzamosan a hibák száma is elkezdett nőni. Szeretnénk ezeket minél inkább elkerülni és megelőzni, hogy folyamatosan a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk a vevők számára. 

Az alábbiakban arról olvashattok, hogy a különböző hibák esetén milyen szankciókra számíthattok. 

Első és legfontosabb, a műszak(shift) foglalása és lemondása:

A Woltnál nem kötelező műszakot foglalni, azonban megéri: ha tervezed, hogy dolgozni szeretnél, akkor minden esetben érdemes előre foglalni, hiszen így egy minimum garantált jövedelemmel számolhatsz. Minden héten limitált darabszámú foglalható műszak áll rendelkezésre. Ha műszakot foglalsz, akkor mindenképpen számítunk a jelenlétedre.

Ha nem jelensz meg (vagy késel), akkor a többiektől veszed el a lehetőséget, hogy elérhetőek legyenek abban az időben és ezért figyelmeztetni fogunk.

Ha másodszorra sem jelensz meg a foglalt óra kezdetekor, akkor inkább azoknak biztosítjuk az ilyen lehetőséget majd, akikre tudjuk, hogy időben számíthatunk, emiatt elvesszük majd a foglalási lehetőségedet egy hétre és töröljük a már lefoglalt óráidat. Semmi gond, mert ugyanúgy szállíthatsz, ahogy eddig is ha online rakod magadat, csupán a minimum garantált óradíj okozta “biztonság” érzése veszik majd el. Ettől még könnyen túl is lehet teljesíteni a garantált óradíjat, hiszen úgy van megcsinálva, hogy egy átlagos futár egész napos átlagban egyszerűen elérhesse azt, csúcsidőben pedig a sokszorosát is hozhassa.

Ha rövid időben belül már harmadszor is előfordul, hogy elkésel vagy egyáltalán nem jelensz meg, akkor végleg elvesszük a foglalás lehetőségét és a meglévő shiftjeid elvesszük. 

Természetesen továbbra is igaz, ami eddig: Ha a foglalt órád alatt egy rövid szünetre mennél, akkor kérjük, hogy továbbra is jelezd azt az ügyfélszolgálatnak és ha nincs óriási pörgés, akkor gond nélkül elengednek majd. Fontos, hogy a késések jelzésére ez nem vonatkozik, ezért ajánlott, hogy a foglalt órád kezdete előtt 5-10 perccel már mindenképp legyél elérhető és menetrekész (felfújt gumik, feltankolt autó, felpumpált izmok, stb). 

A következő a felcserélt rendelések esete: 

Mondanunk sem kell, hogy milyen kellemetlen a vevőnek, ha nem a saját ételét kapja meg. Ilyenkor vagy újra kell készíttetni a rendelést vagy pedig a teljes árát jóváírni a megrendelőnek. Mivel mi minden összecserélt rendelés esetén kompenzáljuk a vásárlót, így ez garantáltan pénzkiesést jelent a cégnek. 

A rendelések összecserélését könnyen elkerülheted. Minden alkalommal ellenőrizd az étteremben, hogy a megfelelő vásárló rendelését veszed-e át valamint, hogy minden egyes tétel benne van-e a csomagban. Ezt már sorszámok és a rendelés elemeinek tételes felsorolása is megkönnyítik. Amikor pedig a vevőnél vagy, győződj meg róla, hogy a jó rendelést adod át neki. A továbbiakban az alapdíjjal megegyező összeget vonunk le minden egyes felcserélt rendelésért.

Szállítási területen kívüli kezdés vagy a terület szélén várakozás: 

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos a kijelölt hotspotok közelében tartózkodnod. Így a leggördülékenyebb a munkavégzés és így tudsz a legtöbbet keresni! 

Ha a shifted kezdetekor a szállítási területen kívül tartózkodsz, vagy távol a hotspotoktól, akkor az ügyfélszolgálat figyelmeztetni fog, hogy menj beljebb. Ha ennek ellenére ez legközelebb is előfordul és felszólításra sem indulsz el, elvesszük a shiftfoglalás lehetőségét egy teljes hétre és a meglévő shiftjeid töröljük. A harmadik ilyen eset után sajnos már nem fogsz tudni többet foglalt órában dolgozni. 

Nagyon fontos a hotspotokon várakozni, mivel itt található a legtöbb étterem. Így rövidebb ételfelvételi időre és gyorsabb feladatvégzésre, ezáltal pedig több címre számíthatsz. 

Vevői panaszok:

Szeretnénk a vásárlóink felé a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani. Szeretnénk emlékeztetni Titeket, hogy ajtóig szól a kiszállítás. Egy Szép napot, Jó étvágyat! és egy mosoly mindenkinek feldobja a napját! 

A vevői panaszokat mindig kiemelten kezeljük, mivel egy morgós futár nagy mértékben képes befolyásolni az egész cégről kialakult képet. Ha valami panaszod van, azt semmiképpen se  a vevő felé kommunikáld, inkább írd le az ügyfélszolgálatnak! 

A rátok érkező panaszokat minden esetben objektíven, minden oldalról megvizsgáljuk és az eset súlyosságától függően a szóbeli figyelmeztetéstől egészen a közös munka megszűntetéséig terjedhetnek a szankciók. 

Szállítás táska nélkül:

A futár legjobb barátja a táskája. A legjobb barátunkat pedig mindig szeretnénk magunk mellett tartani. Az általad szállított ételeket minőségbiztosítási és higiéniai okokból mindig a futár táskádban kell tartanod. Ha az étterembe vagy a vevőhöz nem viszed be és jelzik nekünk, akkor először figyelmeztetünk, viszont a második alkalom után aznap már nem fogsz tudni dolgozni. A harmadik alkalom után azonnal megszüntetjük a közös munkát. 

Nagyon szépen kérünk benneteket, hogy vegyétek komolyan a fent említett szankciókat és figyeljetek a minőségi munkavégzésre. Csak pár másodpercbe telik ellenőrizni a rendelést és azt, hogy végül kinek adod oda, vagy időben lemondani az előre foglalt órákat. 

Köszönjük szépen az együttműködést! 

 

We have received a lot of positive feedback from you regarding our communication and partnership with you. We definitely want it to stay that way, but we had to make some easy-to-follow rules to make it clear to everyone what we expect in our daily work.

We are getting bigger, the number of orders is increasing and new couriers are constantly coming. Unfortunately, with the number of orders, the number of errors began to increase. We want to avoid and prevent these as much as possible so we can provide the best possible service to our customers.

Below you can find out what kind of sanctions you can expect for different mistakes.

Booking and canceling shifts:

At Wolt, you do not have to book a shift if you want to work, but it’s worth it: if you plan to work, you should always book in advance so you can count on a minimum guaranteed income. Limited weekly shifts are available each week. If you book a shift, we will definitely count on your presence.

If you don’t show up (or are late), you took the opportunity from others to be on shift at that time and we will warn you.

If you do not show up for the second time at the start of your shift, then we will provide the opportunity of shift booking to those who are on time, so we will take your shift booking opportunity away for a week and cancel your booked hours. However, you can deliver when you want, just put yourself online. You will only lose the sense of “security” provided by the minimum guaranteed hourly payments. You can easily earn more than the guaranteed fee in an average day, and of course you can double your earnings during the peak hours.

If you are late, or don’t show up for the third time on your shift in a short period of time, we will permanently disable the ability of working in booked shifts and also we cancel your previously booked hours for the week. 

Of course, you can take short breaks during your shift, but please continue to report this to customer support and if there isn’t a huge rush, they will let you go without problems. It is important that this does not apply to letting the customer support know about delays, so make sure that you are online and ready to go 5-10 minutes before the start of your shift (inflated tires, tanked up car, pumped muscles, etc.).

Mixed-up orders: 

Needless to say, how unpleasant it is for the customer to not receive their own food. In this case, they will either need to re-order or we need to refund the full price to the customer. Since we compensate the customer for each mixed up order, this is a guaranteed loss of money for the company.

You can easily avoid mixed up orders. Each time, check at the restaurant to make sure you are taking the right customer’s order and that each item is included in the package. Also, # numbers and the list of items help you to recognise the order. And when you’re at the customer, make sure you give them the right order. From now on, we will deduct the same amount as the base fee for each mixed up order.

Starting a shift or waiting outside the core delivery area:

We can’t enhance enough the importance of staying close to the hotspots. This is how your work is the easiest and you can earn the most!

If you are out of delivery area or far from hotspots when your shift starts, customer support will remind you to go inside.

If this happens next time and you don’t cooperate, we will disable the opportunity to book a shift for a week, and cancel your previously booked shifts.

Unfortunately, after the third similar case, you will no longer be able to work in a booked shift, and we cancel your shifts for the week. 

It is very important to wait at the hotspots, because most restaurants are there.

That way, you can expect shorter pick up times, quicker tasks, more addresses and more money!

Customer Complaints:

We would like to provide our customers the best service. Therefore, we would like to remind you that we deliver from door to door. Also, Have a nice day, Enjoy your meal! and a smile makes everyone’s day!

Customer complaints are always a priority because a grumpy courier can greatly influence the image of the company as a whole. If you have a complaint, do not communicate it to the customer, but write it to the customer support.

Complaints will always be investigated objectively on all sides and, depending on the severity of the case, will range from verbal warning to termination of Wolt partnership.

Delivery without bag:

The courier’s best friend is his bag and we always want to keep our best friend with us. The food you carry should always be kept in your courier bag for quality and hygiene reasons. If you do not bring it to the restaurant or the customer and someone notify us, you will be warned first, but after the second time you will not be able to work that day. After the third time, we immediately stop working together.

We kindly ask you to take the above sanctions seriously and to pay attention to the quality of work. It only takes a few seconds to check your order twice and who you are finally giving it to, or to cancel your booked hours in time.

Thank you very much for your understanding and cooperation!