Számlázás

Minden információ egy helyen

az egyéni vállalkozói

és céges számlázásról

Mikor kapsz fizetést?

Minden hónapban kétszer! A rendszer 15-én, illetve a hónap utolsó napján zár le és összegezi a korábbi két hét shiftjeit, kiszállításait. Ezután öt – tíz nappal, azaz 25-ig, illetve a következő hónap 10-ig kerülnek ezek kifizetésre a számodra. Az általunk a te nevedben önszámlázással kiállított számlák ezzel egyidőben (+/- 2 nap) az e-mail címedre érkeznek.

Jogviszony

Önálló futárként szerződéses kapcsolatban állhatsz a Wolttal (nem alkalmazotti jogviszony).

Ebben a szerződéses kapcsolatban dolgozhatsz:

  • Egyéni munkavállalóként
  • Diák vagy nyugdíjas szövetkezeten keresztül
  • Egy külsős cég alkalmazottjaként

Egyéni vállalkozói és céges számlázás

1. Önszámlázás mikor-hogyan

Ha egyéni vállalkozóként vagy saját cégen keresztül dolgozol a Woltnak, akkor kéthetente kapsz kifizetést. A kifizetéssel egyidőben a számlát is elkészítjük helyetted, önszámlázás módszerrel a rendszerünk kiállítja azt a nevedben, amit e-mailben küldünk el az általad megadott címre.

Az önszámlázásről bővebben a NAV A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai 2018 című információs füzetében olvashatsz. 

2. Számlázóprogram bejelentése

Bár a számlázprogramot nem te használod, a szabályozás szerint így is szükséged lesz annak bejelentésére a NAV felé. Ezt az alábbi formanyomtatvány letöltésével teheted meg, amin már szerepelnek a program adatai, neked pedig csak a vállalkozásodról vagy cégedtől szóló adatokat kell kitöltened, majd elküldened a NAV-nak. A könyvelőd is segíthet ebben.

Beszerzés dátumának mindig az első számlád dátumát add meg.